FÜZETEK

A magyarörmény közösség számára írt cikkek, programfelhívások és történelmi elemzések, megemlékezések az 1997-től havonta (2015-től kéthavonta) kiadásra kerülő ingyenes Erdélyi Örmény Gyökerek Füzetekben jelennek meg. A kiadvány letölthető pdf formátumban is, valamint a cikkek olvashatóak a www.eokk.hu portálon is.

Az EÖGYKE 1997-től 2014 decemberig havi rendszerességgel jelentette meg az Erdélyi Örmény Gyökerek Füzeteket (továbbiakban Füzetek). Azonban 2015-től – a kiadó Egyesület anyagi nehézsége miatt – már csak kéthavi lapként került kiadásra. Kiadásának költségeit pályázatokból és az önkormányzataik támogatásából finanszírozza. A Fővárosi Örmény Klub megalakulása után néhány hónappal felmerült a kérdés, mi legyen a klub előadásainak szövegével, hogyan lehet ezeket a fontos ismereteket eljuttatni azokhoz is, akik nem tudtak eljönni a Klubba. Természetesen az is felmerült, hogy az újonnan alakuló közösségnek legyen belső információs fóruma. A Füzetek első számai egyszerű fénymásolási technikával házilag készültek, Word formátumban, képek nélkül. Később már nyomdai, tördelt formában, fekete-fehér kivitelben, képekkel kiegészítve láttak napvilágot a Füzetek, ezáltal több mint 600 hazai, és több mint 400 erdélyi olvasóhoz, több mint 50 közkönyvtárba tudtuk eljuttatni.

Az EÖGYKE az utóbbi időben lényegesen csökkentette a példányszámot, tekintettel arra, hogy ma már az internet hozzáféréssel rendelkező érdeklődők digitálisan letölthetik a Füzeteket.

 
  • XXVI. évfolyam (2022), 257-262. szám Letöltés
  • XXV. évfolyam (2021), 251-256. szám Letöltés
  • XXIV. évfolyam (2020), 245-250. szám Letöltés